FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: ciklus afričkog filma u Studentskom centru

Zagreb: ciklus afričkog filma u Studentskom centruZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - U sklopu ciklusa afričkog filmaMultimedijalni centar (MM) Studentskog centra u Zagrebu prikazat će od4. do 10. svibnja šest igranih i šest dokumentarnih filmova sfrankofonskoga govornog područja.
ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - U sklopu ciklusa afričkog filma Multimedijalni centar (MM) Studentskog centra u Zagrebu prikazat će od 4. do 10. svibnja šest igranih i šest dokumentarnih filmova s frankofonskoga govornog područja.

Ciklus počinje dokumentarnim filmom "Odvojena sjećanja" (Wolomite Sie Palenfo i Frederic Savoye), u kojem se na temelju arhiva kolonijalnih upravitelja i usmene predaje afričkih seljaka pokušava rekonstruirati povijest Burkine Faso, kaže se u priopćenju Studentskog centra.

Među dokumentarcima na programu je i južnoafrički "Wa N'wina" (Dumisani Phakathi) u kojem se razgovorima s mladim ljudima na ulicama Soweta prikazuje njihov nemaran odnos prema budućnosti u mjestu gdje je četvrtina ljudi zaražena virusom HIV-a.

Redatelj Idrissou Mora-Kpai u filmu "Si-Gueriki, kraljica majka", vraća se u rodni Benin i u razgovoru s majkom pokušava prihvatiti način života koji su u njemu izbrisale godine provedene u Europi.

Prvi igrani film u ciklusu je "Moi & Mon Blanc" (Pierre Yameogo), komedija o predrasudama koje crnci i bijelci imaju jedni o drugima.

Među ostalim, u igranom programu, koji je stilski i žanrovski raznolik, prikazat će se filmovi "Cijena oprosta" (Mansour Sora Waden) o dvojici mladića iz tradicionalnog ribarskog sela koji se zaljubljuju u istu djevojku, mjuzikl "Moj glas" (Flora Gomes), te "Hermakono" (Abderrahmane Sissako) i "Naš otac" (Mahamat-Saleh Haroun). Ti su filmovi bili i u konkurenciji Canneskoga filmskog festivala.

Ulaz na projekcije u MM je besplatan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙