FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muzur: U opatijskoj gradskoj upravi četiri nezakonito imenovana pročelnika

Opatija-uprava-nezakonitostMuzur: U opatijskoj gradskoj upravi četiri nezakonito imenovana pročelnikaOPATIJA , 5. svibnja 2006. (Hina) - Opatijski gradonačelnik AmirMuzur u današnjem je priopćenju naveo da u gradu Opatiji pročelnicičetiriju resora u mandatu bivše vlasti nisu izabrani po zakonu, tj. na javnom natječaju, pa će Gradskom poglavarstvu predložiti da staviizvan snage ta nezakonita rješenja te raspiše natječaj za imenovanjepročelnika.
OPATIJA , 5. svibnja 2006. (Hina) - Opatijski gradonačelnik Amir Muzur u današnjem je priopćenju naveo da u gradu Opatiji pročelnici četiriju resora u mandatu bivše vlasti nisu izabrani po zakonu, tj. na javnom natječaju, pa će Gradskom poglavarstvu predložiti da stavi izvan snage ta nezakonita rješenja te raspiše natječaj za imenovanje pročelnika.

Dok ne završi natječaj, oni će biti i vršitelji dužnosti.

Na telefonski upit zašto su nezakonita imenovanja pročelnika u Opatiji otkrivena tek sada, gotovo godinu dana nakon početka mandata sadašnje gradske vlasti, gradonačelnik Muzur je za Hinu rekao da je "nepravilnosti otkrila Služba za upravni razvitak koja je ustrojena prije nekoliko mjeseci". Zadatak joj je, među ostalim, nadzirati poslove u djelokrugu grada koji se odnose na kadrovsku politiku i radne odnose gradskih službenika i namještenika.

Riječ je o pročelnicima upravnih odjela za samoupravu i upravu, komunalni sustav, Ureda Gradskog poglavarstva i Upravnog odjela prostornog uređenja. Muzur u priopćenju navodi da su prva tri pročelnika imenovana godinu dana prije isteka mandata na ista radna mjesta na neodređeno vrijeme bez javnog natječaja. To je obavio 2001. tadašnji gradonačelnik Axel Luttenberger, navodi Muzur.

Osim te nepravilnosti, ističe Muzur, utvrđeno je da ih službeno nije imenovalo Gradsko poglavarstvo, koje je jedino za to ovlašteno. Četvrti pročelnik, onaj Upravnog odjela za prostorno uređenje, imenovan je 2003. sporazumom o premještaju iz državne službe iako je i tu po zakonu trebalo raspisati javni natječaj.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙