FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rohan: Kosovski pregovori bez dogovora

BEČ, 5. svibnja 2006. (Hina/APA) - Izaslanstva Beograda i Prištine učetvrtom krugu pregovora o decentralizaciji Kosova nisu uspjelapribližiti svoja stajališta, rekao je petak Albert Rohan, zamjenikposebnog izaslanika UN-a za Kosovo Marttija Ahtisaarija novinarima.
BEČ, 5. svibnja 2006. (Hina/APA) - Izaslanstva Beograda i Prištine u četvrtom krugu pregovora o decentralizaciji Kosova nisu uspjela približiti svoja stajališta, rekao je petak Albert Rohan, zamjenik posebnog izaslanika UN-a za Kosovo Marttija Ahtisaarija novinarima.

Ipak, u nekim pitanjima postoji "zajednička osnova", istaknuo je Rohan dodavši kako se nije ni očekivalo da će već kod prvih pregovora o stvaranju novih općina na Kosovu biti postignut dogovor.

Ubuduće se neće odvijati samo izravni pregovori Beograda i Prištine. Rohan je kao novost najavio odvojene razgovore međunarodnih predstavnika sa svakom stranom, i to 16. svibnja u Beogradu i 18. svibnja u Prištini. Nakon toga su za 23. svibnja ponovo planirani izravni pregovori srpskog i albanskog izaslanstva u Beču. Prilikom tog kruga pregovora u prvom će planu biti ekonomske teme.

Rohan je rekao kako među izaslanstvima postoje velike razlike u odnosu na broj novih općina s većinski srpskim stanovništvom, ali i u drugim stvarima. Priština je spremna prihvatiti tri nove srpske općine, ali Beograd ne odustaje od zahtjeva za 14 novih uz već postojećih pet općina sa srpskom većinom, rekao je Rohan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙