FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Letovi CIA-e: Europljani pozvani u SAD

BEČ, 4. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Predstavnici Europske unije (EU)"uskoro" će posjetiti Sjedinjene Države u svezi s optužbama za tajnopremještanje zatvorenika koje je provodila CIA, kazao je u četvrtak uBeču američki ministar pravosuđa Alberto Gonzales koji je predEuropljanima branio postojanje zatvora Guantanamo.
BEČ, 4. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Predstavnici Europske unije (EU) "uskoro" će posjetiti Sjedinjene Države u svezi s optužbama za tajno premještanje zatvorenika koje je provodila CIA, kazao je u četvrtak u Beču američki ministar pravosuđa Alberto Gonzales koji je pred Europljanima branio postojanje zatvora Guantanamo.

"Predstavnici EU-a uskoro će otići u SAD, a predstavnici američke vlade će im osigurati sve dodatne informacije koje im možemo dati, dakako u skladu s našom nacionalnom sigurnošću", rekao je Gonzales novinarima.

Gonzales, koji se u srijedu i u četvrtak u Beču sastao s ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova EU-a i Rusije, rekao je da je postojanje američkog zatvora Guantanamo na Kubi "bezuvjetno potrebno", unatoč čestim pozivima da se zatvori.

"Guantanamo postoji jer je to bezuvjetno potrebno. Kritičari kažu da moramo zatvoriti Guantanamo, ali nitko nije spreman ponuditi SAD-u zamjensko rješenje", rekao je novinarima u okviru sastanka.

Gonzales je podsjetio da SAD smatra zatvorenike u Guantanamu "ratnim neprijateljima" i da se na njih ne mogu primjenjivati opći pravni propisi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙