FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka optužila Austriju da agresivno snubi kompanije

BEČ, 7. travnja 2006. (Hina/APA) - Njemački ministar financija PeerSteinbrueck optužio je Austriju da se koristi agresivnim metodama kakobi pridobila njemačke kompanije da se presele na njezin teritorij,prenijeli su u petak austrijski mediji.
BEČ, 7. travnja 2006. (Hina/APA) - Njemački ministar financija Peer Steinbrueck optužio je Austriju da se koristi agresivnim metodama kako bi pridobila njemačke kompanije da se presele na njezin teritorij, prenijeli su u petak austrijski mediji.

"U slučaju Austrije nemamo posla s umjerenom već s vrlo ambicioznom i agresivnom kampanjom preotimanja", naglasio je Steinbrueck u razgovoru za bečki dnevni list "Der Standard" uoči sastanka ministara financija članica Europske unije u petak u Beču.

Vlada u Berlinu namjerava se obraniti od takvih pokušaja reformom korporativnog poreza koja će stupiti na snagu 2008. kao "reakcija na europsko okruženje", najavio je njemački ministar.

U usporedbi s ostalim zemljama Njemačka ima "previsoku poreznu stopu" korporativnog poreza od 38,6 posto, ustvrdio je, proglasivši sniženje poreznog opterećenja na 25 posto, u razinu s onim u Austriji, "glavnom zadaćom" vladajuće njemačke velike koalicije.

Istodobno je branio vrlo sporan plan o povećanju PDV-a u 2007. sa 16 na 19 posto, ustvrdivši da bi se u protivnom u proračunu za 2007. morala kresati potrošnja za 17 milijardi eura, što se ne može tražiti od umirovljenika i nezaposlenih, upozorio je.

Berlin sljedeće godine namjerava spustiti proračunski manjak ispod propisanog plafona u eurozoni od tri posto BDP-a, podsjetio je, uz napomenu da bi se to trebalo postići "smanjenjima i ukidanjima subvencija i povećanim primanjima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙