FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatrogasci danas slave svog zaštitnika sv. Florijana

ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - U povodu Dana vatrogasaca, kadavatrogasci slave svog zaštitnika sv. Florijana, danas je u Hrvatskojvatrogasnoj zajednici (HVZ) održan radni sastanak predsjednika HVZ-aMarijana Mlinarića, glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina iravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đure Poldrugača.
ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - U povodu Dana vatrogasaca, kada vatrogasci slave svog zaštitnika sv. Florijana, danas je u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici (HVZ) održan radni sastanak predsjednika HVZ-a Marijana Mlinarića, glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đure Poldrugača.

Kako danas službeno započinje mjesec zaštite od požara, na sastanku je ukazano na važnost vatrogasne djelatnosti i sustava zaštite od požara, te na sve zahtjevnije obrazovanje profesionalnih vatrogasaca.

Vatrogastvo je u Hrvatskoj organizirano kroz 60.000 dobrovoljnih vatrogasaca, 2500 profesionalaca u Javnim vatrogasnim postrojbama i 1150 u gospodarstvu. Novi zakon o vatrogastvu utvrdit će potporu i obveze države, ali i lokalne samouprave kako bi se doprinijelo ravnomjernom razvoju vatrogastva na području čitave države. Tako će građani svih područja imati jednaku sigurnost kad je u pitanju zaštita od požara, rekao je Marijan Mlinarić.

Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin istaknuo je važnost novog zakona o vatrogastvu prilikom usklađivanja s organizacijom vatrogastva u zemljama EU, kao i usklađivanja dosadašnjeg sustava s odredbama Zakona o zaštiti i spašavanju, koji je na snazi od početka prošle godine.

Sudionici sastanka složili su se kako se hrvatski sustav vatrogastva mora transformirati u stručnu organizaciju za sve oblike zaštite i spašavanja.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙