FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Židovi slave Pashu uz jake mjere sigurnosti

JERUZALEM, 13. travnja 2006. (Hina/AFP) - Izraelske snage sigurnostibile su u četvrtak u stanju pripravnosti zbog straha od palestinskihatentata većih razmjera prigodom židovskog blagdana Pashe koji jepočeo u srijedu navečer, dok su palestinska područja bila u potpunostiokružena.
JERUZALEM, 13. travnja 2006. (Hina/AFP) - Izraelske snage sigurnosti bile su u četvrtak u stanju pripravnosti zbog straha od palestinskih atentata većih razmjera prigodom židovskog blagdana Pashe koji je počeo u srijedu navečer, dok su palestinska područja bila u potpunosti okružena.

Vojne postrojbe, tisuće policajaca i graničara razmješteni su duž crte razgraničenja sa Zapadnom obalom i u sektoru Jeruzalema, kako navode sigurnosni izvori.

Pojačan je nadzor u parkovima i u zabavnim centrima, budući da je blagdan prigoda za dolazak velikog broja posjetitelja.

Snage sigurnosti primile su najmanje 78 prijetnji atentata, među kojima je 16 konkretnih prijetnji, dodaju.

Židovska Pasha, koja traje osam dana, slavi spomen na židovski izlazak iz Egipta i "oslobođenje od ropstva" koje je opisano u Bibliji. Blagdan počinje tradicionalnim objedom Sederom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙