FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica oslobođenih njemačkih talaca vratili se u domovinu

BERLIN, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Dvojica njemačkih talaca koji suu utorak oslobođeni u Iraku nakon 99 dana zatočeništva, vratili su seu srijedu u Njemačku, što je još jedan diplomatski uspjeh kancelarkeAngele Merkel i njezina ministra vanjskih poslova Franka-WalteraSteinmeiera, ocijenjuju agencije.
BERLIN, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Dvojica njemačkih talaca koji su u utorak oslobođeni u Iraku nakon 99 dana zatočeništva, vratili su se u srijedu u Njemačku, što je još jedan diplomatski uspjeh kancelarke Angele Merkel i njezina ministra vanjskih poslova Franka-Waltera Steinmeiera, ocijenjuju agencije.

Inženjeri Rene Braeunlich (32) i Thomnas Nitzschke (28) koji su bili oteti 24. siječnja u sunitskom trokutu, 200 km sjeverno od Bagdada, sletjeli su u srijedu poslijepodne na berlinski vojni aerodrom Tegel.

Dok su njemačke novine nagađale je li za njihovo oslobađanje plaćena otkupnina, pri čemu su se pozivale na iračkog veleposlanika u Berlinu Alau Husseina Al-Hashimija koji je u srijedu izjavio da su otmičari kriminalna, a ne politička skupina i da sumnja kako je za oslobađanje talaca plaćena "velika novčana svota",

Gernot Erler, zamjenik ministra vanjskih poslova rekao je za njemačku televiziju WDR da je analiza videosnimaka otmičara pokazala da "nije riječ o tvrdokornoj terorističkoj skupini", ali nije htio reći je li plaćena otkupnina.

Erler je kazao da "nije bilo izravnog dodira" s otmičarima, već da se pregovaralo pomoću "posrednika" kojih je "velik broj nudio svoje usluge, premda nisu bili u izravnoj vezi s otmičarima". Trebalo je "puno vremena dok se nije pojavila zgodna prilika", istaknuo je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙