FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad ipak neće na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj

TEHERAN, 9. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad nema namjeru putovati na Svjetsko nogometno prvenstvo uNjemačkoj, izjavio je u nedjelju glasnogovornik iranskog ministarstvavanjskih poslova Hamid Reza Asefi.
TEHERAN, 9. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad nema namjeru putovati na Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, izjavio je u nedjelju glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi.

"To nije u njegovom planu", rekao je Asefi, odgovarajući na novinarska pitanja o najavama da će Ahmadinedžad bodriti Iran na prvenstvu u Njemačkoj.

Prije nekoliko dana šef Iranskog nogometnog saveza Mohammed Ali Dadkan najavio je dolazak u Njemačku oko 4.000 iranskih navijača i dodao kako je "sasvim vjerojatan" i dolazak iranskog predsjednika.

To je izazvalo brojne kontroverze u Njemačkoj i reakciju tamošnje židovske zajednice, posebice nakon što je njemački ministar unutarnjih poslova i sporta Wolfgang Schauble rekao da je Ahmadinedžad dobrodošao u Njemačku. Iranski predsjednik u nekoliko je navrata izazvao gnjev međunarodne zajednice svojim izjavama kojima je negirao holokaust i rekao da Izrael treba izbrisati s lica zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙