FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte: Beograd nije ostvario "nikakav napredak"

HAG, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Glavna haška tužiteljica Carla delPonte u srijedu je rekla kako ju je Srbija zavela kad je obećala da ćebivši vođa bosanskosrpskih snaga general Ratko Mladić biti uhićen ipredan Haškom sudu do kraja travnja.
HAG, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u srijedu je rekla kako ju je Srbija zavela kad je obećala da će bivši vođa bosanskosrpskih snaga general Ratko Mladić biti uhićen i predan Haškom sudu do kraja travnja.

"Očit je zaključak da su me zaveli kad su mi krajem ožujka rekli da je uhićenje Mladića pitanje dana ili tjedana", rekla je Del Ponte na konferenciji za novinare, dodavši kako je zbog toga "osobito razočarana".

Također je ustvrdila da je dobila izvješća kako su vlasti u Beogradu mogle uhititi Mladića krajem siječnja, ali se od toga odustalo jer je vlada htjela da se preda svojevoljno.

"Neprihvatljivim" je ocijenila javni poziv Ratku Mladiću da se preda, koji je nekoliko minuta prije konferencije za novinare u priopćenju iz Beograda uputio srbijanski premijer Vojislav Koštunica

Carla del Ponte rekla je i kako nije ostvaren "nikakav napredak" glede uhićenja šestorice optuženika za ratne zločine koji su još u bijegu te da zbog svega ima negativnu ocjenu suradnje Srbije s Haškim sudom.

Europska unija prije nekoliko sati prekinula je pregovore s Beogradom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju zbog činjenice da Srbija nije ispoštovala obećanje i uhitila i predala Haškom sudu Ratka Mladića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙