FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: Provenzano prati suđenje iz zatvora

Rim: Provenzano prati suđenje iz zatvoraRIM, 2. svibnja 2006. (Hina) - "Šef šefova" sicilijanske mafijeBernardo Provenzano sudjeluje preko video vize iz zatvora u graduTerniju, u središtu Italije, u procesu koji je počeo u utorak na suduu Palermu gdje je optužen za ubojstva u međumafijaškom ratuosamdesetih godina, uključujući i ubojstvo poduzetnika Libera Grassakoji je odbijao platiti reket mafiji.
RIM, 2. svibnja 2006. (Hina) - "Šef šefova" sicilijanske mafije Bernardo Provenzano sudjeluje preko video vize iz zatvora u gradu Terniju, u središtu Italije, u procesu koji je počeo u utorak na sudu u Palermu gdje je optužen za ubojstva u međumafijaškom ratu osamdesetih godina, uključujući i ubojstvo poduzetnika Libera Grassa koji je odbijao platiti reket mafiji.

To je prvi put da je Provenzano viđen makar na ekranu u sudnici, jer tv-snimatelji i fotoreporteri nisu ga smjeli snimiti ni nakon što je uhićen 11. travnja ove godine poslije bijega od 43 godine.

Provenzano je optužen za oko 50 ubojstava, a na prvostupanjskom sudu u odsutnosti je osuđen na doživotni zatvor.

Iz zatvora u Milanu, na način na koji se povezuju videokonferencije, sa sudnicom je bio povezan još jedan od šefova mafije Toto Riina koji je s još 32 mafijaša optužen u istom procesu.

Novo sudsko saslušanje zakazano je za 9. svibnja. Provenzano nije progovorio ni riječi s istražiteljima pa se očekuje da će se do kraja procesa braniti šutnjom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙