FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Televiziju najviše gledaju u Lici, Kordunu, Banovini i Slavoniji

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Pred televizijskim ekranima uHrvatskoj najviše vremena provode stanovnici Like, Korduna, Banovine iSlavonije, uglavnom muškarci i to oni u naseljima od dvije do desettisuća stanovnika, u dobi od 15 do 19 godina te stariji od 60 godina.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Pred televizijskim ekranima u Hrvatskoj najviše vremena provode stanovnici Like, Korduna, Banovine i Slavonije, uglavnom muškarci i to oni u naseljima od dvije do deset tisuća stanovnika, u dobi od 15 do 19 godina te stariji od 60 godina.

Rezultati su to ankete koju je među tisuću građana starijih od 15 godina u travnju provela istraživačka kuća GfK Hrvatska, pitajući ih koliko vremena dnevno provode pred ekranom gledajući neki od televizijskih programa.

Istraživanje pokazuje da čak 90 posto hrvatskih državljana pred malim ekranim provede više od sat vremena na dan.

U vrlo umjerene 'potrošače' televizije spada 30 posto ispitanika koji pred ekranom provedu dva sata dnevno, srednju skupinu koja televizijske programe gleda od dva do četiri sata dnevno čini 45 posto njih, a oko 23 posto ispitanika su intenzivni gledatelji koji televiziji poklanjaju više od četiri sata dnevno.

U kategoriji umjerenih gledatelja, nešto iznad prosjeka televiziju gledaju u Istri i Primorju te dobna skupina od 40 do 49 godina, a nešto manje, u istoj kategoriji, stanovnici naselja do dvije tisuće stanovnika, u Dalmaciji, žene, dobna skupina od 15 do 19 godina te osobe sa završenom srednjom školom.

U skupini intenzivnih gledatelja prednjače oni iz Like, Korduna, Banovine i Slavonije, muškarci te ispitanici u naseljima od dvije do deset tisuća stanovnika, a slijede mladi od 15 do 19 godina te stariji od 60 godina i nezaposleni.

Mali je udio intenzivnih gledatelja u stanovništvu gradova s više od sto tisuća stanovnika, u dobnoj skupini od 25 do 39 godina, te među osobama s najvišim obrazovanjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙