FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren natječaj za novinarske radove s područja informatike i komunikacija za 2005.

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Pod okriljem Hrvatskog novinarskogdruštva tvrtka SAP objavila je petu godinu zaredom natječaj za dodjelunagrada "SAP ICT journalist prize Božo Težak" za najbolje novinarskeradove s područja informatike i komunikacija.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Pod okriljem Hrvatskog novinarskog društva tvrtka SAP objavila je petu godinu zaredom natječaj za dodjelu nagrada "SAP ICT journalist prize Božo Težak" za najbolje novinarske radove s područja informatike i komunikacija.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2006. a svečana dodjela nagrada očekuje se u rujnu, priopćio je SAP.

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije - za najbolji novinarski i najbolji urednički uradak, dok Zbor informatičkih novinara HND-a dodjeljuje i posebna nagradu za IT novinara godine.

SAP-ova nagrada za informatičke novinare prvi je put dodijeljena godine 2001.

Božo Težak (1907.-1980.) je bio svjetski poznati kemičar i informatolog. Bio je profesor i u dva navrata dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, glavni urednik časopisa "Arhiv za kemiju i farmaciju" (od 1956. "Croatica Chemica Acta"), vodećeg hrvatskog znanstvenog časopisa. Bio je i vanjski suradnik Instituta "Ruđer Bošković" te pročelnik Fizičkokemijske grupe, a smatra ga se i osnivačem fizikalne kemije na tom institutu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙