FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel o odnosima s Hrvatskom

LJUBLJANA, 1. svibnja (Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel izjavio je u ponedjeljak da su odnosi Slovenije iHrvatske relativno dobri, te da je priključivanje Hrvatske Europskojuniji proces u kojemu će i bilateralna pitanja biti lakše riješiti.
LJUBLJANA, 1. svibnja (Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u ponedjeljak da su odnosi Slovenije i Hrvatske relativno dobri, te da je priključivanje Hrvatske Europskoj uniji proces u kojemu će i bilateralna pitanja biti lakše riješiti.

"Gledano izdaleka, u jednoj većoj slici, naša otvorena pitanja s Hrvatskom i nisu tako velika, a vrijeme priključivanja Hrvatske Europskoj uniji iskoristit ćemo za dogovor. Proces priključivanja Hrvatske Europskoj uniji proces je u kojemu će ta pitanja biti lakše riješiti", rekao je među ostalim Rupel u kraćem razgovoru za TV Slovenija, u kojemu se osvrnuo da dvogodišnjicu članstva u Europskoj uniji.

Ilustrirajući kvalitetu i važnost odnosa s Hrvatskom, Rupel je naglasio da međusobna robna razmjena iznosi 1,7 milijardi eura godišnje i da postoje jaka turistička razmjena među zemljama.

Upitan da li će na odnose s Hrvatskom negativno djelovati to što se i u Hrvatskoj nedavno govorilo o navodnim ratnim zločinima u Sloveniji prilikom osamostaljenja 1991. godine, Rupel je odgovorio da je "začuđen tom polemikom" i da je to zapravo "polemika sa slovenskom samostalnošću i uspjesima Slovenije" u zadnjih 15 godina.

"Za takvu polemiku je kasno", rekao je Rupel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙