FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cipar: 110 kilometara grudnjaka u borbi protiv raka

PAPHOS, 1. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Žene na otoku Cipru uspjele susastaviti nadulji lanac grudnjaka na svijetu, dug 110 kilometara, usklopu akcije senzibiliziranja javnosti za borbu protiv raka dojke.
PAPHOS, 1. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Žene na otoku Cipru uspjele su sastaviti nadulji lanac grudnjaka na svijetu, dug 110 kilometara, u sklopu akcije senzibiliziranja javnosti za borbu protiv raka dojke.

Skupini nizozemskih, britanskih i ciparskih organizatora trebalo je devet sati da poveže 115.000 grudnjaka u lučkom gradu Paphosu, na jugozapadu otoka. Prethodni svjetski rekord je postavljen u Singapuru 2003. kada je povezano 79.000 grudnjaka.

Svake se godine zabilježi 300 novih slučajeva tumora dojke na Cipru, a rano otkrivanje je bitno za izlječenje i preživljavanje. "Rak ne mora ubiti, ali nemar da"!, objavili su organizatori.

Više tisuća sudionika akcije je plakalo dok se čitala poruka podrške jedne žene koja boluje od raka dojke. Ona ja napisala poruku na dva povezana grudnjaka, od kojih je jedan njezin, a drugi njezine majke koja je umrla od iste bolesti.

Rak dojke svake godine diljem svijeta usmrti oko 400,000 žena. Liječnici tvrde da su redovni pregledi, posebice za žene iznad 50 godina starosti, od vitalne važnosti za rano otkrivanje bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙