FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Istre i Kvarnera u Puli održao prvosvibanjski javni prosvjed

PULA, 1. svibnja 2006. (Hina) - Petstotinjak građana okupilo se danas upovodu Međunarodnog praznika rada na pulskome Trgu Portaratu naprvosvibanjskome javnom prosvjedu, koji je pod geslom "Protiv bijede isiromaštva, za socijalnu pravdu" organizirao Sindikat Istre iKvarnera.
PULA, 1. svibnja 2006. (Hina) - Petstotinjak građana okupilo se danas u povodu Međunarodnog praznika rada na pulskome Trgu Portaratu na prvosvibanjskome javnom prosvjedu, koji je pod geslom "Protiv bijede i siromaštva, za socijalnu pravdu" organizirao Sindikat Istre i Kvarnera.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić istaknuo je na skupu kako su u posljednjih 15 godina u Hrvatskoj profitirali jedno bogataši i političari, a da su "svi ostali gubitnici".

Govoreći o strategiji razvoja istarskoga gospodarstva, ocjenivši da ona ide u krivome smjeru, a u krivome smjeru, istaknuo je, "ide i razvoj turizma".

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera upozorio je i na, kako je rekao, opasnost od privatizacije brodogradnje i pulskoga Uljanika.

"Uljanik nije ničija prćija i njegovoj privatizaciji moramo se najoštrije suprostaviti, ali mi, nažalost, još spavamo. Ako prodamo Uljanik, sofisticirana tehnologija dolazit će nam sa zapada, a jeftina radna snaga s istoka. Naši će mladići pak morati ići trbuhom za kruhom", rekao je sindikalac Bulić.

On je na javnom prosvjedu govorio i o povezanosti kapitala i politike, te o povezanosti medija i bogatih kompanija.

"Pojedini su mediji u funkciji bogatih kompanija i politike, a ne vlastitog naroda", istaknuo je Bulić.

Javnom prosvjedu, koji je organizirao Sindikat Istre i Kvarnera, pridružili su se i predstavnici nekih umirovljeničkih, studentskih i nevladinih udruga.

U ime pulskih studenata Luka Glušac upozorio je na opasnost da ubuduće svi studenti plaćaju školarinu.

"Neki u Hrvatskoj, pa i u intelektualnim krugovima, zauzimaju se da ubuduće svi studenti plaćaju školarinu jer je studij za državu jako skup. No, ja pitam tu gospodu koliko su oni plaćali fakultete za vrijeme socijalizma. Niti jednu kunu, a danas traže školarinu za svih", istaknuo je student Luka Glušac.

Nakon skupa pulski gradonačelnik Valter Drandić, predsjednik Zajednice Talijana iz Pule Fabrizio Radin i predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić položili su vijenac na spomen-ploču žrtvama provosvibanjskih prosvjeda godine 1920.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙