FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Stranke počele predstavljati Katsavu kandidate za premijera

JERUZALEM, 2. travnja 2006. (Hina/AP) - Izraelski proces uspostavekoalicije započeo je službeno u nedjelju kada su stranke počelepredstavljati svoje kandidate za novog premijera predsjedniku MosheuKatsavu.
JERUZALEM, 2. travnja 2006. (Hina/AP) - Izraelski proces uspostave koalicije započeo je službeno u nedjelju kada su stranke počele predstavljati svoje kandidate za novog premijera predsjedniku Mosheu Katsavu.

Stranka Kadima, koja je pobijedila na izborima u utorak, prva je posjetila Katsava i zatražila od njega da zaduži vršitelja dužnosti premijera Ehuda Olmerta za formiranje nove vlade.

Druge stranke predstavit će svoj kandidate idućeg tjedna i očekuje se da će Katsav donijeti svoju odluku do kraja tjedna, priopćio je njegov ured.

Očekuje se da će Katsav izabrati Olmerta, čija je stranka Kadima pobijedila na izborima i osvojila 29 od 120 mjesta. Kadima će pokušati uspostaviti koaliciju "što je moguće širu i stabilniju", rekao je novinarima zastupnik Kadime Roni Bar-On nakon sastanka dužnosnika stranke s predsjednikom.

Iako su neslužbeni pregovori o uspostavi koalicijske vlade započeli odmah nakon izbora, službeni razgovori neće početi sve dok Katsav ne donese svoju odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙