FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinska vlada održala prvu sjednicu

GAZA, 5. travnja 2006. (Hina/dpa) - Palestinska vlada koju predvodipremijer Ismail Hanija održala je u srijedu svoju prvu sjednicu, nakojoj su neki ministri sudjelovali putem videoveze između Zapadneobale i pojasa Gaze.
GAZA, 5. travnja 2006. (Hina/dpa) - Palestinska vlada koju predvodi premijer Ismail Hanija održala je u srijedu svoju prvu sjednicu, na kojoj su neki ministri sudjelovali putem videoveze između Zapadne obale i pojasa Gaze.

Sva 24 ministra sudjelovala su na sjednici, s dnevnim redom koji obuhvaća međunarodne odnose, izraelsko-palestinska pitanja kao i goruće unutarnjopolitičke probleme poput teške financijske situacije palestinske uprave. Jedno od glavnih pitanja na dnevnom redu je i plan privremenog izraelskog premijera Ehuda Olmerta o povlačenju - jednostranom bude li nužno - s većeg dijela Zapadne obale.

Palestinska vlada je prisegnula prošlog tjedna. Hamas je nadmoćno pobijedio na palestinskim izborima 25. siječnja, ali je organizacija odbacila međunarodne zahtjeve da preda oružje i da prije toga prihvati izraelsko-palestinske ugovore te promijeni svoje mišljenje i prihvati pravo Izraela na postojanje.

Odmah na početku sastanka vlade premijer Ismail Hanija izjavio je da je blagajna palestinske vlade prazna.

"Ministarstvo financija naslijedilo je potpuno praznu blagajnu i dugove ministarstva i vlade općenito", rekao je Hanija.

Premijer je kazao da će vlada poduzeti sve kako bi isplatila plaću 140.000 zaposlenika Palestinske samouprave, unatoč nedostatku novca uzrokovanog time što je, nakon Hamasove izborne pobjede, Izrael smanjio isplate poreza i drugih pristojbi Palestincima, a zastala je i međunarodna pomoć dok Hamas ne promijeni politiku prema Izraelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙