FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski ministar vanjskih poslova pozvao Annana da povede dijalog s palestinskim vlastima

GAZA, 4. travnja 2006. (Hina/dpa) - Palestinski ministar vanjskihposlova Mahmud al-Zahar, prvi čovjek Hamasa, u utorak je prvi putpozvao glavnog tajnika UN-a Kofija Annana da pomogne u uspostavidijaloga s novom palestinskom vladom.
GAZA, 4. travnja 2006. (Hina/dpa) - Palestinski ministar vanjskih poslova Mahmud al-Zahar, prvi čovjek Hamasa, u utorak je prvi put pozvao glavnog tajnika UN-a Kofija Annana da pomogne u uspostavi dijaloga s novom palestinskom vladom.

Al-Zahar je u službenom pismu UN-ovu čelniku pozvao Annana da "surađuje s Kvartetom kako bi se poveo ozbiljan i konstruktivan dijalog s Palestinskom samoupravom i s novom vladom".

Kvartet za Srednji istok koji je omogućio donošenje mirovnog plana, čine Sjedinjene Države, Rusija, Europska unija i Ujedinjeni narodi.

SAD i nekoliko europskih zemalja odlučili su prekinuti diplomatske veze s palestinskom vladom koju predvodi Hamas, stranka koju Izrael, SAD i Europa smatraju terorističkom organizacijom.

Mahmud al-Zahar najavio je svoj posjet Kini i drugim azijskim zemljama sljedećeg mjeseca, pošto se u utorak u pojasu Gaze sastao s visokim kineskim diplomatom.

"Posjetit ćemo istočnoazijske zemlje, a Kina će biti prva zemlja na tom području koju ćemo posjetiti", rekao je Zahar novinarima. "Razgovarao sam s veleposlanikom, spreman je primiti palestinsko izaslanstvo bilo kad."

Na zajedničkoj novinskoj konferenciji sa Zaharom, kineski predstavnik za Zapadnu obalu i pojas Gaze Yang Wei Guo, rekao je da Peking poštuje Hamasovu izbornu pobjedu.

Kina već dugo podupire palestinsku težnju za neovisnosti, ali ujedno održava dobre veze s Izraelom.

Zahar nije rekao koje azijske zemlje još planira posjetiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙