FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužen kamatar zbog kojeg se ubio zagrebački poduzetnik Cepetić

zagrebački poduzetnik CepetićZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Zbog kamatarenja koje je sredinomsiječnja ove godine natjeralo zagrebačkog poduzetnika Davora CepetićaDača na samoubojstvo tužiteljstvo je podnijelo optužni prijedlogprotiv Sebastijana Chakua (49), doznaje se u Državnom odvjetništvu RH(DORH).
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Zbog kamatarenja koje je sredinom siječnja ove godine natjeralo zagrebačkog poduzetnika Davora Cepetića Dača na samoubojstvo tužiteljstvo je podnijelo optužni prijedlog protiv Sebastijana Chakua (49), doznaje se u Državnom odvjetništvu RH (DORH).

Okrivljenog zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti za protupravnu naplatu i sudjelovanja u samoubojstvu, odnosno da je od početka 2004. učestalo putem telefona prijetio smrću Cepetiću i njegovoj obitelji ako mu ne vrati 274.000 američkih dolara koje mu je posudio 1997.

U tužiteljstvu kažu da mu je Cepetić u strahu predao najmanje 800.000 kuna i, na traženje okrivljenog, u studenome 2004. kod javnog bilježnika prepisao vlasništvo nad tri nekretnine.

Okrivljeni ga je, tvrde u tužiteljstvu, također tražio i da mu preda pola iznosa od prodaje punionice vode u Bosni i Hercegovini. No, Davor Cepetić nije uspio prodati punionicu, pa je, kako kažu u tužiteljstvu, uslijed okrivljenikova konstantnog pritiska i prijetnji, 18. siječnja 2006. napisao oproštajno pismo i hicem iz pištolja počinio samoubojstvo na zagrebačkom Gornjem Gradu.

Odmah nakon samoubojstva počelo se nagađati da je poduzetnik sebi oduzeo život zbog dugova, a u medijima je objavljeno i njegovo oproštajno pismo u kojemu je naveo da ga je Sebastijan Chaka godinama kamatario. Chaku je potom uhićen i od tada je u pritvoru.

Za protupravnu naplatu Chakuu prijeti kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine. Tereti ga se i za sudjelovanje u samoubojstvu i to po stavku koji govori da će onaj tko okrutno ili nečovječno postupa sa osobom koja se prema njemu nalazi u odnosu kakve podređenosti ili zavisnosti i time iz nehaja izazove samoubojstvo te osobe, kaznit novčanom ili kaznom zatvora do tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙