FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK optužio 15 krijumčara heroina

ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Ured za suzbijanje organiziranogkriminala (USKOK) podigao je optužnicu pred Županijskim sudom uZagrebu protiv 15 osoba okrivljenih za krijumčarenje heroina.
ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Ured za suzbijanje organiziranog kriminala (USKOK) podigao je optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv 15 osoba okrivljenih za krijumčarenje heroina.

USKOK je podigao optužnicu protiv deset hrvatskih državljana i jedne hrvatske državljanke, dva makedonska te po jednog turskog i srbijanskocrnogorskog državljanina, objavio je danas USKOK na internetskoj stranici.

Sedmero okrivljenika optuženo je da su se udružili radi krijumčarenja heroina iz Makedonije preko Hrvatske u Italiju te stjecanja materijalne koristi. Od 1998. do listopada 2005. ukupno je prokrijumčareno najmanje 265 kilograma heroina, objavio je USKOK.

Ostali su optuženi da su pojedinačno prenosili i preprodavali heroin na narkotržištu, a jedan i za kažnjivo djelo prikrivanja protuzakonito dobivena novca. On je, naime, kupnjom dviju nekretnina "oprao novac" dobiven kupoprodajom heroina. Na prijedlog USKOK-a sud je donio privremenu mjeru "osiguranja zabrane otuđenja i opterećenja imovine" vrijedne 129.300 eura, odnosno zamrznuo je raspolaganje njegovom imovinom.

U akciji otkrivanja krijumčara, koju je koordinirao USKOK, sudjelovale su tri policijske uprave Ministarstva unutarnjih poslova, a primijenjena je i posebna izvidna mjera uporabe prikrivenih istražitelja, izvijestio je USKOK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙