FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo suđenje u slučaju "Riječka banka"

RIJEKA, 25. travnja 2006. (Hina) - Na riječkom Županijskom sudu podpredsjedanjem sutkinje Ike Šarić u utorak je počelo suđenjedjelatnicima bivše Riječke banke, optuženima za kažnjiva djela kojimaje ta banka od 1997. do 2002. oštećena za oko 97 milijuna dolara.
RIJEKA, 25. travnja 2006. (Hina) - Na riječkom Županijskom sudu pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić u utorak je počelo suđenje djelatnicima bivše Riječke banke, optuženima za kažnjiva djela kojima je ta banka od 1997. do 2002. oštećena za oko 97 milijuna dolara.

Svih šestero optuženih - Eduard Nodilo (na slici), Snježana Podobnik, Mirta Vlah, Ivan Štokić, Borislav Perožić i Milojko Tankosić - nakon pročitane optužnice očitovalo se da se ne smatraju krivima niti po jednoj točki optužnice.

Županijsko državno odvjetništvo podignulo je protiv njih optužnicu u ožujku 2003., ali ju je Županijski sud, nakon prigovora branitelja, vratio na doradbu. U dopuni istrage pribavljeni su iskazi još nekolicine svjedoka, pa je odvjetništvo u prosincu 2004. ponovno podignulo optužnicu, odnosno u cijelosti ostalo kod svoje optužnice.

Svi optuženici su nakon otkrića afere u ožujku 2002. bili neko vrijeme u pritvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙