FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izgledan završetak stečaja Lenca; Uljanik otkupljuje tražbine

RIJEKA, 28. travnja 2006. (Hina) - Međunarodna financijskaorganizacija (IFC, dio Svjetske banke) i Njemačka razvojna banka (DEG)prodat će svoje tražbine prema brodogradilištu Viktoru Lencu d.d. ustečaju brodogradilištu Uljanik, za ukupno 3,7 milijuna dolara.
RIJEKA, 28. travnja 2006. (Hina) - Međunarodna financijska organizacija (IFC, dio Svjetske banke) i Njemačka razvojna banka (DEG) prodat će svoje tražbine prema brodogradilištu Viktoru Lencu d.d. u stečaju brodogradilištu Uljanik, za ukupno 3,7 milijuna dolara.

Ugovor će biti potpisan 2. svibnja u riječkom uredu pravnog zastupnika IFC-a i DEG-a, odvjetnika Miroljuba Maćešića koji je to danas i potvrdio.

Osim tražbina IFC-a i DEG-a, Uljanik će otkupiti i manje tražbine preostalih hipotekarnih vjerovnika, osim države. Ugovor između Uljanika i Reiffeisen banke bit će također potpisan u uredu zastupnika IFC-a u utorak, ugovor sa Splitskom bankom je već potpisan, a očekuje se i dogovor s Croatia osiguranjem.

IFC i DEG do nedavno nisu bili suglasni sa stečajnim planom brodogradilišta, odnosno s iznosom koji im je bio ponuđen za otkup njihovih tražbina po osnovi hipotekarnih kredita.

Stečajnim planom predviđeno je da tražbine hipotekarnih vjerovnika otkupi državno brodogradilište Uljanik koje bi potom, uz Ministarstvo financija i Hrvatsku banku za obnovu i razvoj kao najveće vjerovnike, postao jedan od vlasnika brodogradilišta.

Tako će brodogradilište ponovno biti podržavljeno, što je od pokretanja stečaja potkraj 2003. podupirala i podružnica većinskog sindikata u brodogradilištu, Sindikata metalaca Hrvatske.

Stečajna upraviteljica brodogradilišta Ombretta Belić Ilijašić kazala je danas da se stečajni plan privodi kraju, da će vjerovnici morati utvrditi jesu li sve tražbine otkupljene, a nakon toga trebala bi biti sazvana Skupština vjerovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙