FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskrsni koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu

ZAGREB, 17. travnja 2006. (Hina) - Uskrsnim koncertom održanim uHrvatskom glazbenom zavodu, večeras je završila ovogodišnjatradicionalna 15. pasionska baština.
ZAGREB, 17. travnja 2006. (Hina) - Uskrsnim koncertom održanim u Hrvatskom glazbenom zavodu, večeras je završila ovogodišnja tradicionalna 15. pasionska baština.

Na koncertu su nastupili Zagrebački dječaci, sopranistica Miljenka Grđan i pijanistica Zrinka Philips. Koncertom je ravnala Jasenka Ostojić Radiković. Na programu su bila djela Brittena, Bacha, Dvoráka, Mozarta, Verdia, Bizeta i dr.

Zbor Zagrebački dječaci osnovan je 1992. po uzoru na čuvene europske dječačke zborove, te je kao takav jedinstven u Hrvatskoj. Jedan je od rijetkih dječjih zborova sa klasičnom programskom orjentacijom.

Miljenka Grđan diplomirala je pjevanje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. S. Bujanović - Stanislav. Postdiplomski studij pjevanja upisuje 1995. te uporedo radi na Srednjoj glazbenoj i baletnoj školi u Mariboru kao profesor pjevanja. Osim u opernoj glazbi jednako uspješno nastupa u oratorjima, komornoj i suvremenoj glazbi, opereti i mjuziklu.

Jasenka Ostojić Radiković diplomirala je dirigiranje također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavla Dešpalja, kod koga je završila i jednogodišnje stručno usavršavanje. Majstorski tečaj dirigiranja završila je u klasi prof. Ronalda Zollmana. Docent je na muzičkoj akademiji gdje vodi Zbor Muzičke akademije od 2000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙