FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skoplje: hrvatski i makedonski umjetnici održali uskrsni koncert

SKOPLJE, , 17. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski i makedonski umjetniciodržali su u nedjelju navečer uskrsni koncert duhovne glazbe ukatoličkoj crkvi crkvi Presvetoga Srca Isusova.
SKOPLJE, , 17. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski i makedonski umjetnici održali su u nedjelju navečer uskrsni koncert duhovne glazbe u katoličkoj crkvi crkvi Presvetoga Srca Isusova.

Koncert, koji je oduševio prisutne i koji je izravno prenosila Makedonska televiziaj, organiziralo je veleposlanstvo Republike Hrvatske, a među gostima bili su predsjednik Sobranja Ljupčo Jordanovski i predstavnici diplomatskoga zbora.

Na koncertu su nastupili crkveni zbor Dominik iz Splita pod ravnanjem fra Joze Čirka koji je uz gitarsku pratnju otpjevao nekoliko sakralnih pjesama te Dječji zbor grada Skoplja i studentski zbor Rustiko pod ravnanjem maestra Zapra Zaprova.

Posebno dojmljiv bio je nastup poznate makedonske pjevačice Kaliopi Bukle koja je otpjevala skladbu Johanna Sebastiana Bacha, Dođi slatka smrti, uz pratnju klavirista Nikole Paskalova.

Glumci Dragana Bosnić-Milanovska, Iskra Veterova i Vasil Zafirčev iz Makedonije te Dean Lilić i Mirko Kraljev iz Hrvatske, koji je kao savjetnik za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Skoplju organizator koncerta, recitirali su prigodne pjesme Miroslava Krleže, Silvija Strahimira Kranjčevića i drugih hrvatskih pjesnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙