FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski umjetnici na izložbi "Europ'Art" u Ženevi

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Generacijski pregled hrvatskogaslikarstva bit će predstavljen djelima trojice umjetnika - ŠimePerića, Vatroslava Kuliša i Branka Milenkovića na izložbi "Europ'Art",otvorenoj danas u kulturno-izložbenom prostoru "Palexpo" u Ženevi, a posvećenoj 15. obljetnici prvoga održavanja "Europ'Art"-a, izvijestiloje Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU).
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Generacijski pregled hrvatskoga slikarstva bit će predstavljen djelima trojice umjetnika - Šime Perića, Vatroslava Kuliša i Branka Milenkovića na izložbi "Europ'Art", otvorenoj danas u kulturno-izložbenom prostoru "Palexpo" u Ženevi, a posvećenoj 15. obljetnici prvoga održavanja "Europ'Art"-a, izvijestilo je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU).

HDLU navodi kako su radovi spomenute trojice umjetnike odabrani s ciljem sučeljavanja njihovih potpuno različitih slikarskih senzibiliteta koji u širokom generacijskom luku predstavljaju tri različita pristupa istom mediju s ishodištem u apstrakciji.

Ovogodišnji "Europ'Art" održava se pod geslom - umjetnost u svojoj slobodi i izričajima - i okupio je brojne umjetnike i umjetničke udruge, vlasnike galerija, predstavnike muzeja i izdavačkih kuća te novinare koji se bave kulturnim temama.

Hrvatski umjetnici izlagat će u sklopu projekta "Odakle si?" (D'ou viens-tu?) na koji su pozvani zajedno s umjetnicima iz Latinske Amerike, među kojima i iz Čilea, Kolumbije, Ekvadora i Perua.

Radove Perića, Kuliša i Milenkovića za ženevsku izložbu odabrao je HDLU, a njihov nastup poduprlo je Ministarstvo kulture RH.

Posjetitelji izložbe, koja će biti otvorena do 1. svibnja, moći će, među ostalim, vidjeti najbolje radove švicarske umjetničke keramike, obilježit će se 100. godišnjica rođenja slikara Philippea Grosbetyja predstavljanjem njegovih odabranih radova koje je naslikao zadnjih godina života, a bit će predstavljen i rad lionskoga Međunarodnog muzeja minijature te ženevskoga Muzeja umjetnosti i povijesti.

Ženevski "Palexpo" na oko 70 tisuća četvornih metara izložbenoga i konferencijskoga prostora može primiti do sto tisuća posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙