FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Viennafair" - najveći sajam suvremene umjetnosti u Austriji

BEČ, 7. travnja 2006. (Hina) - Na bečkom međunarodnom sajmu suvremeneumjetnosti "Viennafairu" 2006. predstavlja se 106 austrijskih iinozemnih galerija i muzejskih institucija, među kojima i Muzejsuvremene umjetnosti te Galerija C.A. iz Zagreba.
BEČ, 7. travnja 2006. (Hina) - Na bečkom međunarodnom sajmu suvremene umjetnosti "Viennafairu" 2006. predstavlja se 106 austrijskih i inozemnih galerija i muzejskih institucija, među kojima i Muzej suvremene umjetnosti te Galerija C.A. iz Zagreba.

"Ove je godine u središtu te velike kulturne manifestacije suvremena umjetnost iz država srednje i jugoistočne Europe, što taj sajam, koji se održava drugu godinu, čini posebnim", rekao je Matthias Limbeck, voditelj novih poslova i marketinga za jugoistočnu Europu Reed Exhibitions sajma u Beču.

Po njegovim riječima na "Viennafairu" oni imaju mogućnost predstaviti galerije i umjetnike, ali i dogovoriti buduću suradnju. "Viennafair" je postao važno mjesto susreta ljubitelja umjetnosti, kolekcionara, galerista i umjetnika, dodao je Limbeck.

Sa 106 galerija i oko 1000 umjetnika "Viennafair" je najveći sajam umjetnosti u Austriji. U pojedinim galerijama predstavljaju se radovi ranog 20. stoljeća, primjerice djela Pabla Picassa, zatim Gustava Klimta i Oscara Kokoschke kao i pop-arta od Roya Lichtensteina, Andya Warhola i drugih. Umjetnost kasnog 20. stoljeća zastupljena je aktualnom produkcijom mladih umjetnika koji su još na početku karijere.

Na izložbenom prostoru Galerije C.A. iz Zagreba predstavljene su fotografije i instalacije umjetnika Dana Okija, Sandre Sterle, Ines Krasić i Igora Kirina.

Na izložbenom prostoru zagrebačkoga Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), uz publikacije i plakate o novoj muzejskoj zgradi, prikazana je i videodokumentacija o izložbenoj djelatnosti muzeja. MSU na sajmu predstavlja i novu zgradu muzeja, a najavit će i trodnevni međunarodni skup direktora muzeja suvremene umjetnosti, koji će se održati krajem lipnja u Zagrebu.

"Viennafair", od 6. do 9. travnja, uz izložbeni prostor na sajmu, prati i niz drugih manifestacija - rasprava, vođenja kroz muzeje, simpozija. U jednoj od rasprava, pod nazivom "Tržište umjetnina u državama jugoistočne Europe", sudjelovat će poslijepodne i Antun Maračić, direktor Muzeja moderne umjetnosti u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙