FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koreja: Kršćani traže zabranu prikazivanja "Da Vincijeva koda"

ZAGREB/SEUL , 9. travnja 2006. (Hina) - Vjerska skupina koja djeluje uJužnoj Koreji pod nazivom Kršćansko vijeće Koreje (CCK) uložila jezahtjev za izdavanjem privremenog naloga koji bi omogućio zabranuprikazivanja filmske verzije romana Dana Browna "Da Vincijev kod",izvijestila je tvrtka Screen International, a prenosi BBC.
ZAGREB/SEUL , 9. travnja 2006. (Hina) - Vjerska skupina koja djeluje u Južnoj Koreji pod nazivom Kršćansko vijeće Koreje (CCK) uložila je zahtjev za izdavanjem privremenog naloga koji bi omogućio zabranu prikazivanja filmske verzije romana Dana Browna "Da Vincijev kod", izvijestila je tvrtka Screen International, a prenosi BBC.

CCK je zahtjev podnio filmskom distributeru Sony Pictures-u. Zbog činjenice da se u Brownovom bestseleru nagađa kako su Isus Krist i Marija Magdalena imali dijete, CCK smatra da film "kleveće i vrijeđa" svetost Isusa Krista i Biblije.

U priopćenju vjerske skupine stoji kako su "njezini članovi zabrinuti zbog štete koju će film počiniti kada je riječ o vjeri pojedinca", s obzirom na njegov sadržaj.

Film u kojemu glavne uloge glume Tom Hanks i Audrey Tautou, a režirao ga je Ron Howard, u južnokorejske kino-dvorane trebao bi stići idući mjesec, nakon svjetske premijere koja će se održati u Cannesu 17. svibnja.

Do petka još nije bilo poznato hoće li baš taj film otvoriti poznati festival s obzirom da je izdavač Brownove knjige bio tužen sudu zbog navodne "krađe" sadržaja knjige "Sveta krv, Sveti gral" autora Michaela Baigenta i Richarda Leigha, no sud je ustvrdio da se ne radi ni o kakvom plagijatu.

Knjiga "Da Vincijev kod" u mnogim je zemljama svijeta i dalje među deset najprodavanijih i najčitanijih, a knjiga "Sveta krv, Sveti gral", zahvaljujući cijelom slučaju ponovno se, deset godina nakon prvog izdanja našla među 40 najčitanijih i najprodavanijih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙