FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Allianssi izbačen iz finskog prvenstva

HELSINKI, 30. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Zbog velikih financijskihproblema finski nogometni klub Allianssi Vantaa izbačen je iz prvenogometne lige.
HELSINKI, 30. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Zbog velikih financijskih problema finski nogometni klub Allianssi Vantaa izbačen je iz prve nogometne lige.

Vodstvo lige uskratilo je klubu licencu za nastup u prvom razredu i u novoj sezoni Veikkausliiga liga će brojati 13 klubova.

Prošle sezone Allianssi je kažnjen sa 10.000 eura, nakon što je izgubio utakmicu od Hake Valkeakoski 0:8. Disciplinska komisija nogometnog saveza je zaključila kako takav rezultat šteti ugledu lige, ali i klubova koji su u tome sudjelovali. Visoki poraz zainteresirao je i policiju koja je počela istraživati cijeli slučaj sumnjajući na korupciju. U toj utakmici čak devet igrača Allianssia je imalo debi, a na kladionicama je uplaćeno iznenađujuće mnogo novaca na konačni rezultat. Vlasnik Allianssia je u tom trenutku bio kineski biznismen Ye Zheyunin, koji je povezan s kladionicama u Aziji, a prema nekim podacima na taj rezultat u kladionicama u Aziji uplaćeno je najmanje 15 milijuna dolara. Nekoliko mjeseci kasnije vodstvo kluba raskinulo je sve veze s Ye Zheyunom, tvrdivši kako preuzimanje kluba nije provedeno u roku. Međutim, nakon što je Kinez napustio klub započeli su veliki financijski problemi koji su rezultirali padom u niži rang.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙