FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo i USKOK o prijevarama prodajom nekretnina putem APN-a

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Povodom prijevara na štetu hrvatskihdržavljana srpske nacionalnosti koji trpe zbog prodaje nekretninaputem Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN),Državno odvjetništvo i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranogkriminaliteta priopćili su danas da se na temelju zahtjeva USKOK-aprovodi predistražni postupak čije se dovršenje uskoro očekuje.
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Povodom prijevara na štetu hrvatskih državljana srpske nacionalnosti koji trpe zbog prodaje nekretnina putem Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), Državno odvjetništvo i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta priopćili su danas da se na temelju zahtjeva USKOK-a provodi predistražni postupak čije se dovršenje uskoro očekuje.

Riječ je o dvije vrste prijevara, jedne su počinili punomoćnici koji su zastupali prodavatelje na temelju valjanih punomoći, a druge su prijevare počinili "lažni punomoćnici" odnosno osobe s krivotvorenim punomoćima, pojašnjava se u u priopćenju.

Opsežna i složena obrada provodi se na području cijele Republike Hrvatske i nekoliko policijskih uprava, a svi podaci i isprave u predistražnoj fazi postupka iz nadležnosti Ureda, a sukladno Zakonu o USKOK-u predstavljaju službenu tajnu,

Nadležnim općinskim državnim odvjetništvima prijavljeno je više osoba zbog kaznenog djela prijevare, a općinska državna odvjetništva u Zagrebu, Sisku i Petrinji podignula su optužne prijedloge protiv više osoba zbog tih kaznenih djela. Neka općinska državna odvjetništva povodom dijela kaznenih prijava podnijela su nadležnim policijskim upravama zahtjeve za provođenje izvida koji su u tijeku.

USKOK razmatra 50 prijava koje je APN od prosinca 2004. podnijela nadležnim državnim odvjetništvima protiv više osoba zbog počinjenja kaznenih djela prijevara i krivotvorenja osoba.

U medijima se pojavio napis da za lažnom opunomoćenicom K.V. zbog 66 kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava traga i Interpol, a navodno je preprodala 400 kuća i pobjegla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙