FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika: mogući novi sporovi zbog nepoštivanja Kolektivnog ugovora

ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Zajednička komisija za tumačenje ipraćenje primjene Kolektivnog ugovora (KU) za državne službenike inamještenike upozorila je Vladu i sindikate o mogućim uzrocima novihsudskih sporova, priopćio je danas Sindikat državnih službenika inamještenika.
ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Zajednička komisija za tumačenje i praćenje primjene Kolektivnog ugovora (KU) za državne službenike i namještenike upozorila je Vladu i sindikate o mogućim uzrocima novih sudskih sporova, priopćio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika.

To se prije svega odnosi na Vladu, budući da je u sva tri slučaja nepoštivanja odredbi KU-a zbog kojih se traži donošenje mjera ugovor prekršila Vlada.

Radi se o donošenju pravila o poslovima koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka nakon što je postupak mirenja između Vlade i sindikata već završio, uskrati dnevnica sudionicima štrajka u prosincu 2005. i veljači 2006. godine bez rješenja o umanjenju plaće u pisanom obliku, te usvajanju plana zapošljavanja službenika i namještenika bez prethodnog konzultiranja sa sindikatom.

Izvješćem je potvrđena nezakonitost postupanja Vlade za vrijeme i nakon štrajka sindikata državnih službi, tijekom kojeg je došlo do kršenja prava na štrajk, onemogućavanja i bitnog ograničavanja prava na štrajk, te ustezanja dnevnica bez donošenja rješenja, ističe se u priopćenju.

Sindikat je već prikupio nekoliko tisuća punomoći za pokretanje postupka mirenja i sudskih postupaka zbog nezakonite uskrate dnevnica sudionicima štrajka i o tome će obavijestiti Vladu.

Tako bi ministrica pravosuđa Ana Lovrin i prije nego što se nadala mogla doći u priliku popularizirati alternativne načine rješavanja sudskih sporova između Vlade i njezinih službenika, kroz mirenje i sudske nagodbe, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙