FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić predvodit će procesiju i misu na blagdan Sv. Duje

SPLIT, 26. travnja 2006. (Hina) - Kardinal Josip Bozanić predvodit ćeove godine procesiju i misu na blagdan Sv. Duje u nedjelju, 7.svibnja, državni vrh predstavljat će predsjednik Sabora Vladimir Šeks,a specijalni gosti bit će Janica, Ivica i Ante Kostelić.
SPLIT, 26. travnja 2006. (Hina) - Kardinal Josip Bozanić predvodit će ove godine procesiju i misu na blagdan Sv. Duje u nedjelju, 7. svibnja, državni vrh predstavljat će predsjednik Sabora Vladimir Šeks, a specijalni gosti bit će Janica, Ivica i Ante Kostelić.

To je na današnjoj konferenciji za novinare najavio splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić predstavljajući bogati sedmodnevni program koji će se odvijati povodom Dana grada i blagdana sveca zaštitnika. Brojne manifestacije počinju već ovoga petka.

U crkvenom dijelu svake večeri održavat će se mise u 19 sati, kao duhovna priprava, a u subotu, dan uoči blagdana, tradicionalno će biti otvoren moćnik sv. Duje u katedrali.

Nakon jutarnje mise u nedjelju u 10 sati kreće procesija gradom, a potom je svečana misa na rivi.

U okviru proslave u utorak će biti otvoren tradicionalni praznik cvijeća te natjecanje florista koje svake godine privuče brojne ljubitelje.

Gradonačelnik će ove godine prvi put održati prijam za stare splitske obrtnike pokazujući time kako grad želi njegovati obrtničku tradiciju Splita, rekao je Puljić.

Održat će se i poznata fešta Svetoga križa u Varošu, a sajam Sudamje, na kojemu se prodaju drveni predmeti, održavat će se dva dana.

Specijalni poklon građanima Splita priprema i Udruga Dalmatinski kuhar koja će pripremiti 15.000 obroka rižota. Grad priprema i 2000 obroka za socijalne slučajeve.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća i Poglavarstva s dodjelom nagrada grada ovogodišnjim dobitnicima bit će u subotu, 6. svibnja, prijepodne, u splitskom HNK.

Na sam blagdan u nedjelju navečer grad poklanja svojim građanima dva iznimna glazbena događaja. U HNK će biti izvedena opera Ljubavni napitak, a na rivi koncert legendarne pjevačice Cesarije Evore.

Ljubitelji umjetnosti ove će godine na Sv. Duju u Splitu moći uživati u umjetninama poznate samoborske galerije Marton koja će u srijedu biti otvorena u Staroj gradskoj vijećnici. Splićani će vidjeti 280 komada rijetkih predmeta od porculana, stakla i srebra iz 18. i 19. stoljeća.

Kolekciju će predstaviti njezin vlasnik Veljko Marton, a na dan otvorenja grad Samobor predstavit će svoju bogatu gastronomsku ponudu, te će na splitskoj Pjaci posjetiteljima biti podijeljeno 1000 komada poznatih samoborskih kremšnita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙