FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush prijeti da će staviti veto na veća proračunska izdvajanja za rat u Iraku

WASHINGTON, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush zaprijetio je u utorak da će staviti veto naproračunska izdvajanja za rat u Iraku te obnovu područja poharanihuraganom, nakon što su konzervativci iz njegove stranke prigovorili dasu te stavke 'prenapuhane' s projektima od posebnog interesa.
WASHINGTON, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush zaprijetio je u utorak da će staviti veto na proračunska izdvajanja za rat u Iraku te obnovu područja poharanih uraganom, nakon što su konzervativci iz njegove stranke prigovorili da su te stavke 'prenapuhane' s projektima od posebnog interesa.

Bush, koji u više od pet godina koliko je na čelu SAD-a ni jednom nije stavio veto na proračun, dao je do znanja Senatu, u kojemu većinu imaju Republikanci, da se ne mora složiti s 106,5 milijardi dolara predloženih

proračunskih izdvajanja o kojima se raspravlja.

Oporbeni Demokrati prozivali su Republikance za tri bilijuna dolara težak dug koji su ostavili za petogodišnje vladavine Kongresom i Bijelom kućom. Tekuća fiskalna godina, upozoravaju, mogla bi doseći 400 milijardi dolara deficita u proračunu.

Bushova administracija predložila je oko 92 milijarde dolara hitnih financijskih injekcija za rat u Iraku i Afganistanu te nastavak obnove južnih država koje je pogodio uragan Katrina.

"Ako je predsjedniku ultimativno predstavljen proračun koji predviđa više od 92,2 milijarde dolara, ne računajući izdvajanja za predsjednikov plan sprječavanja pandemije gripe, on će staviti veto", stoji u izjavi Bijele kuće.

Vođa većine u Senatu Bill First, Republikanac iz Tenneseea, pozdravio je Bushovu najavu i izjavio da će "podržati veto ako bude potrebno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙