FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawi novu iračku vladu nazvao američkom varkom

DUBAI, 25. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Vođa iračke al Qaede AbuMusab al-Zarqawi u utorak je u snimci objavljenoj na internetu rekaoda je nova iračka vlada postavljena kako bi pomogla Washingtonu da seizvuče iz neprilika u Iraku.
DUBAI, 25. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Vođa iračke al Qaede Abu Musab al-Zarqawi u utorak je u snimci objavljenoj na internetu rekao da je nova iračka vlada postavljena kako bi pomogla Washingtonu da se izvuče iz neprilika u Iraku.

"Amerika je danas shvatila da njezini tenkovi, vojske i šijitski agenti neće biti u stanju završiti bitku s mudžahedinima", kaže Zarqawi u jednom od svojih rijetkih video snimaka.

"Stoga je Amerika napravila plan da se posluži svojim agentima među takozvanim sunitima koji bi trebali stisnuti omču oko vrata pravih sunita i spasiti Amerikance", kaže Zarqawi na snimci.

Najtraženiji čovjek u Iraku također je najavio nove napade, "još bolnije". Iračane je upozorio da bi mogli biti ubijeni ako se pridruže policiji ili vojsci, koje optužuje za kolaboraciju sa stranim okupatorima.

Zarqawi je svoju posljednju poruku preko interneta uputio u siječnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙