FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: laburisti izgubili mjesto u Knessetu

JERUZALEM, 3. travnja 2006. (Hina/dpa) - Ponovnim prebrojavanjemglasova nakon parlamentarnih izbora 28. ožujka izraelska jelaburistička stranka izgubila jedno mjesto u Knessetu, a dobila ga jeUjedinjena arapska lista, objavili su u ponedjeljak izraelski mediji.
JERUZALEM, 3. travnja 2006. (Hina/dpa) - Ponovnim prebrojavanjem glasova nakon parlamentarnih izbora 28. ožujka izraelska je laburistička stranka izgubila jedno mjesto u Knessetu, a dobila ga je Ujedinjena arapska lista, objavili su u ponedjeljak izraelski mediji.

Laburisti će tako imati 19 od 120 zastupnika u parlamentu, a ta izraelsko-arapska stranka imat će četiri mjesta, objavilo je središnje izborno povjerenstvo koje je zbog pogreške ponovilo prebrojavanje u pet okruga.

Prije donošenja odluke kojega stranačkog vođu da zaduži za sastavljanje nove koalicije, predsjednik države Moshe Katsav sastao se u nedjelju s predstavnicima izraelskih političkih stranaka.

Sadašnji premijer Ehud Olmert čija je stranka Kadima dobila 29 zastupnika i najjača je u Knessetu, traži od Katsava mandat za sastav nove vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙