FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jawad al-Maliki kandidat za iračkog premijera

BAGDAD, 22. travnja 2006. (Hina/AFP) - Drugi čovjek stranke Dawa, Jawadal-Maliki, potvrđen je kao kandidat Ujedinjenog iračkog saveza (UIA),šijitskog bloka, za mjesto iračkog premijera, potvrdio je u subotuvođa Vrhovnog vijeća islamske revolucije Abdel Aziz Hakim.
BAGDAD, 22. travnja 2006. (Hina/AFP) - Drugi čovjek stranke Dawa, Jawad al-Maliki, potvrđen je kao kandidat Ujedinjenog iračkog saveza (UIA), šijitskog bloka, za mjesto iračkog premijera, potvrdio je u subotu vođa Vrhovnog vijeća islamske revolucije Abdel Aziz Hakim.

"Ujedinjeni irački savez se jutros sastao i odobrio kandidaturu Jawada al-Malikija za mjesto premijera", kazao je Hakim na tiskovnoj konferenciji.

Uzevši riječ, Maliki je kazao da će raditi na "formiranju vlade nacionalnog jedinstva koja će se suprotstaviti terorizmu, korupciji i svim onima koji ne preuzimaju svoj dio odgovornosti".

"Raditi ćemo na prevladavanju naslijeđenih nepravdi diktature koje pogađaju sve ljude, bez obzira bili oni Arapi, Kurdi, suniti, šijiti", dodao je.

Također je istaknuo nužnost "zacijeljivanja rana iračkog naroda i vraćanja dostojanstva ljudima, dostojanstva koje je bivši režim gazio".

Premijer na odlasku Ibrahim Jaafari je najavio povratak među zastupnike kako bi "bio na usluzi narodu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙