FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: predstavljene stipendije francuske vlade

OSIJEK, 29. ožujka 2006. (Hina) - Francuska vlada nudi dulje i kraćestipendije za znanstveno i stručno usavršavanje u Francuskoj, anatječaj za stipendije otvoren je do 15. travnja, istaknuto je nadanašnjem predstavljanju stipendija francuske vlade u Rektoratuosječkoga Sveučilišta.
OSIJEK, 29. ožujka 2006. (Hina) - Francuska vlada nudi dulje i kraće stipendije za znanstveno i stručno usavršavanje u Francuskoj, a natječaj za stipendije otvoren je do 15. travnja, istaknuto je na današnjem predstavljanju stipendija francuske vlade u Rektoratu osječkoga Sveučilišta.

Ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj Jasna Bas kazala je kako se dulje stipendije odnose na razdoblje od jedne akademske godine, a kraće od jednog do tri mjeseca, ali da te stipendije nisu namijenjene isključivo studentima i profesorima francuskog jezika, nego studentima i mladim znanstvencima u svim ostalim znanstvenim područjima.

Po njezinim riječima stipendijama se podmiruju troškovi boravka, smještaja i prehrane kandidata u Francuskoj te još neki troškovi, a u zadnjih 10-ak godina, koliko se natječaj provodi u Hrvatskoj, stipendirano je oko 500 kandidata.

Svjesni smo da u ovoj regiji nema puno govornika francuskog jezika i da su studentima nedostatno poznate mogućnosti stipendiranja i studiranja u Francuskoj, kazala je Bas.

Prorektor Sveučilišta Drago Žagar istaknuo je da je Hrvatska na putu u Europsku uniju u visokom obrazovanju počela primjenjivati odredbe Bolonjskoga procesa te da će i te stipendije pomoći studentima da se lakše uključe u te aktivnosti.

U Francuskoj djeluje 87 sveučilišta, na kojima studira oko dva milijuna studenata, a javni i privatni sektor u znanstvene aktivnosti ulaže više od 33 milijarde eura na godinu, rečeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙