FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atentati u Dahabu: Uhićeno desetero Egipćana u okviru istrage

KAIRO, 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Desetero Egipćana, među kojima suneki imali krivotvorene osobne isprave, uhićeno je u okviru istrage osmrtonosnim napadima u ponedjeljak u Dahabu, na jugoistoku Sinaja,izvijestio je u utorak sigurnosni izvor.
KAIRO, 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Desetero Egipćana, među kojima su neki imali krivotvorene osobne isprave, uhićeno je u okviru istrage o smrtonosnim napadima u ponedjeljak u Dahabu, na jugoistoku Sinaja, izvijestio je u utorak sigurnosni izvor.

"Desetero Egipćana uhićeno je od ponedjeljka u Dahabu i bit će saslušani u okviru istrage", navodi taj izvor.

Tri osumnjičenika rođena u Kairu su informatičari koji su došli u Dahab dan prije trostrukog atentata u kojemu je bilo 23 mrtvih i više desetaka ozlijeđenih osoba i iz njega su otišli nepuni sat nakon napada, kako tvrdi drugi sigurnosni izvor na Sinaju.

Trojica su uhićena pri odlasku iz Dahaba, na kontrolnoj točki redarstvenih snaga u središtu poluotoka Sinaja, s krivotvorenim osobnim ispravama. Jedan među njima imao je ranu na nosu, kako navodi isti izvor.

Glasila su ovaj napad dovela u vezu s atentatima u Tabi (2004.) i Šarm el-Šeiku (2005.) za koje je pravosuđe optužilo islamističku skupinu Al-Tawhid wal Jihad.

Odgovornost za napad u Dahabu još nitko nije preuzeo, ali je dužnosnik službe sigurnosti koji nije htio otkriti identitet, izjavio da su u atentate umiješana barem dvojica samoubojica.

Dok vlasti ostaju pri tezi o trima bombama koje su bile daljinski aktivirane, ministar informiranja Anas al-Fekki bio je oprezniji. "Imamo jedno neidentificirano truplo i još ne znamo" je li riječ o samoubilačkom napadu, izjavio je za AFP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙