FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PKN Orlen kupuje Jukosov udjel u litvanskoj naftnoj rafineriji

MOSKVA, 29. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Posustala ruska naftnakompanija Jukos pristala je prodati 53,7 posto udjela u litvanskojMazeikiu Nafta rafineriji nafte poljskom PKN Orlenu, izvijestio je usrijedu ruski list Vedomosti.
MOSKVA, 29. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Posustala ruska naftna kompanija Jukos pristala je prodati 53,7 posto udjela u litvanskoj Mazeikiu Nafta rafineriji nafte poljskom PKN Orlenu, izvijestio je u srijedu ruski list Vedomosti.

Navodeći izvor blizak menadžmentu Jukosa, list piše da je prodaja dogovorena u utorak navečer. Iz Jukosa nisu bili u mogućnosti potvrditi to izvješće, dok u poljskoj naftnoj kompaniji Orlen nitko nije bio raspoloživ za izjave.

Uz Orlen, za udio u Mazeikiu bili su zainteresirane i ruska naftna kompanija Lukoil te TNK-BP i kazahstanska državna naftna kompanija KazMunaiGas, koja je ponudila 1,2 milijarde dolara. Sve su u proteklih šest mjeseci pristupile s ponudom litvanskoj tvrtki, a prošloga je tjedna i litvanska vlada objavila da bi mogla kupiti udjel od ruskog Jukosa.

Mazeikiu je najveća kompanija u baltičkim državama, te jedina velika imovina Jukosa izvan Rusije. Njezinu imovinu u Rusiji zamrznule su porezne vlasti koje su pritisnule tu kompaniju s 33 milijarde dolara teškim zahtjevima za povrat poreza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙