FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Uskoro optužnica protiv Mitje Ribičiča?

LJUBLJANA, 24. travnja 2006. (Hina) - Nekoć istaknuti slovenskipolitički i partijski dužnosnik Mitja Ribičič (87) bit će uskorooptužen za kazneno djelo zločina protiv civila, objavili su uponedjeljak slovenski mediji.
LJUBLJANA, 24. travnja 2006. (Hina) - Nekoć istaknuti slovenski politički i partijski dužnosnik Mitja Ribičič (87) bit će uskoro optužen za kazneno djelo zločina protiv civila, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Državno tužiteljstvo potvrdilo je u ponedjeljak da je u petak okružnom sudu uputilo zahtjev da se protiv Ribičiča pokrene istraga zbog kaznenog djela zločina protiv civilnog stanovništva, za što je kaznenim zakonom predviđena kazna od 10 do 30 godina zatvora.

Potkraj svibnja prošle godine protiv Ribičiča podignuta je kaznena prijava u vezi s njegovom odgovornošću za nestanak više od 200 osoba iz zatvora slovenske OZNA-e u vrijeme kad je Ribičič bio drugi čovjek na njezinu vrhu. Budući da je zahtjev za dodatnu istragu sud dva puta odbio, tužiteljstvo je prvotnu kvalifikaciju "zločina genocida" prekvalificiralo u "zločin protiv civilnog stanovništva".

Kako navode slovenski mediji, u proteklih gotovo godinu dana od prve kaznene prijave policija je dodatnim provjerama došla do dokaza protiv Ribičiča koji su utemeljili zahtjev za sudskom istragom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙