FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Lažni alarm u palači pravde mogao bi nanijeti 600.000 eura štete - ministar

LJUBLJANA, 30. ožujka (Hina) - Zbog telefonske prijave o podmetnutojbombi u palači pravde u centru Ljubljane u četvrtak je za nekolikosati ispražnjena cijela zgrada, ali se alarm pokazao lažnim.
LJUBLJANA, 30. ožujka (Hina) - Zbog telefonske prijave o podmetnutoj bombi u palači pravde u centru Ljubljane u četvrtak je za nekoliko sati ispražnjena cijela zgrada, ali se alarm pokazao lažnim.

To je već treći slučaj "neslane šale" nakon sličnih prijava u Kopru i Mariboru, početkom i sredinom ovog mjeseca.

Ministar pravosuđa Lovro Šturm izjavio je da se radi o vrlo neodgovornom činu pojedinaca koje bi javnost trebala osuditi.

Evakuacijom cijele palače pravde u kojoj radi 200 sudaca izgubljeno je 200 radnih dana i kasnit će rješavanje 150 sudskih predmeta, rekao je Šturm, podsjetivši da se Slovenci zbog sudskih zaostataka sve češće obraćaju Europskom sudu za ljudska prava.

Riječ je o građanima koji se tom sudu obraćaju zbog toga jer njihovi sudski predmeti nisu riješeni u "razumnom roku". Početkom ove godine Europski sud za ljudska prava donio je više desetaka presuda u njihovu korist, dosudivši im i odštetu zbog predugog čekanja na presudu, u prosjeku oko 4.000 eura, koju im mora isplatiti država

Šturm je izjavio da je trenutačno pred sudom u Starsbourgu još oko tisuću takvih žalbi iz Slovenije.

Aludirajući na 150 sudskih predmeta koji će zbog današnjeg incidenta kasniti, ministar je rekao da se šteta može procijeniti na 600.000 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙