FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinko Brešan postao članom Europske filmske akademije

ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski redatelj Vinko Brešanpostao je, pozivom Upravnog odbora Europske filmske akademije, redovničlan te najuglednije filmske institucije, izvijestio je danasInterfilm.
ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski redatelj Vinko Brešan postao je, pozivom Upravnog odbora Europske filmske akademije, redovni član te najuglednije filmske institucije, izvijestio je danas Interfilm.

Taj poziv ujedno je i priznanje za dosadašnje uspjehe Brešanovih filmova, a on je, nakon Rajka Grlića, Dalibora Matanića, Borisa T. Matića, Zrinka Ogreste, Ivana Maloče i Arsena Ostojića, sedmi član Europske filmske akademije iz Hrvatske, stoji u priopćenju.

Brešanov debitantski film "Kako je počeo rat na mom otoku" je s 350 tisuća gledatelja, nakon američkog filma "Titanik", najgledaniji film u hrvatskim kinima od osamostaljenja Hrvatske.

Njegovi filmovi "Maršal" i "Svjedoci", u produkciji Interfilma i HRT-a, nagrađivani su na festivalima u Karlovym Varima te u Berlinu.

"Svjedoci" su izabrani među četrdeset najboljih europskih filmova 2004. i otkupljeni su za kino i DVD distribuciju u 16 zemalja, među ostalim, u SAD-u, Rusiji i Meksiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙