FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik uprave Hyundaija ispitan zbog pokušaja mita

SEOUL, 24. travnja 2006. (Hina/dpa) - Chung Mong Kooa, čelnika najvećegjužnokorejskog proizvođača automobila, Hyundai Motor Group ispitao je u ponedjeljak državni tužitelj zbog sumnje na pokušaj podmićivanjavladinih dužnosnika i političara milijunima dolara iz fondova zasumnjive svrhe.
SEOUL, 24. travnja 2006. (Hina/dpa) - Chung Mong Kooa, čelnika najvećeg južnokorejskog proizvođača automobila, Hyundai Motor Group ispitao je u ponedjeljak državni tužitelj zbog sumnje na pokušaj podmićivanja vladinih dužnosnika i političara milijunima dolara iz fondova za sumnjive svrhe.

Pod sumnjom za sudjelovanje u kreiranju fondova za sumnjive namjene iz kojih je Hyundai od vlade navodno kupovao usluge za tvrtku nalaze se Chung Mong Koo i njegov sin Chung Eui Sun, predsjednik tvrtke Kia Motors, podružnice Hyundaia

Chung stariji se također sumnjiči zbog ilegalnih transakcija s ciljem da bi se vođenje tvrtke Hyundai prebacilo na njegova sina. Mlađi Chung ispitan još prošlog tjedna, dan nakon objave o donaciji milijardu dolara u humanitarne svrhe, kojom bi prema navodima potpredsjednika tvrtke Lee Jeon Gapa "Hyundai Motor Group želio izraziti duboko žaljenje zbog izazvanih neugodnosti i neispunjavanja društvene dužnosti".

Zbog skandala i istrage Hyundai je u ponedjeljka objavio kako odlaže svoju ceremoniju otvaranja tvornice u Češkoj, vrijedne 1,2 milijarde dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙