FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvije Koreje pristale na razgovore na ministarskoj razini

SEUL, 7. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Sjeverna i Južna Korejadogovorile su se da će održati razgovore na ministarskoj razinipotkraj ovog mjeseca u Pyongyangu, priopćio je seulski dužnosnik upetak.
SEUL, 7. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Sjeverna i Južna Koreja dogovorile su se da će održati razgovore na ministarskoj razini potkraj ovog mjeseca u Pyongyangu, priopćio je seulski dužnosnik u petak.

Prošloga su mjeseca dvije Koreje odgodile razgovore uglavnom zbog ljutnje Sjeverne Koreje na zajedničke američke i južnokorejske vojne vježbe.

Tema pregovora koji će se, kako je planirano, održati od 21. do 24. travnja još nije dogovorena, rekao je dužnosnik seulskoga ministarstva za ujedinjenje.

Na prošlim ministarskim sastancima između dvije Koreje, koje su tehnički u ratu, postignuti su sporazumi o gospodarskoj pomoći i humanitarnoj suradnji.

Glavni pregovarači u šestostranim pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu trebali bi se okupiti sljedećeg tjedna u Tokiju. Ti bi pregovori mogli pružiti priliku da se Pyongyang nagovori da se vrati prekinutim pregovorima.

Zadnji krug razgovora o nuklearnom programu održan je između dviju Koreja, Kine, Japana, Rusije i SAD-a u studenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙