FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodi najavio reformu proračunske potrošnje

RIM, 24. travnja 2006. (Hina/AFP) - Budući talijanski premijer RomanoProdi najavio je da planira reformu proračuna kojeg je sastavio njegovprethodnik Silvio Berlusconi, kako bi spriječio pogoršanje situacije sjavnim financijama.
RIM, 24. travnja 2006. (Hina/AFP) - Budući talijanski premijer Romano Prodi najavio je da planira reformu proračuna kojeg je sastavio njegov prethodnik Silvio Berlusconi, kako bi spriječio pogoršanje situacije s javnim financijama.

"Pročešljat ćemo pažljivo račune i donijeti brzu odluku", izjavio je Prodi u intervjuu za javnu televiziju RAI.

Prodi je tako odgovorio na upozorenje iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je u nedjelju priopćio da bi nastavljena politička neizvjesnost u toj zemlji mogla pogoditi njezine izglede za gospodarskim rastom.

"Postoje rizici koji pritišću talijanske izglede za rast", izjavio je novinarima Alessandro Leipold, dužnosnik MMF-a zadužen za Italiju. Naveo je visoke troškove energenata, aprecijaciju eura i više dugoročne kamatne stope, kao i političku neizvjesnost.

Prodi, koji je na općim izborima 9. i 10. travnja izvojevao pobjedu nad Berlusconijem za dlaku, također je izjavio da će sada raditi na formiranju svoje vlade. "Nećemo imati mnogo ministara", kazao je. Tim njegova prethodnika ima je 99 članova, od kojih je 28 bilo ministara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙