FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: Posljednji pozivi stranaka uoči predizborne šutnje

RIM, 7. travnja 2006. (Hina) - Petak je u Italiji posljednji danpredizborne kampanje za parlamentarne izbore koji će se održati 9. i10. travnja i čelnici stranaka biračima su još jednom obećali boljubudućnost ako osvoje većinu glasova građana.
RIM, 7. travnja 2006. (Hina) - Petak je u Italiji posljednji dan predizborne kampanje za parlamentarne izbore koji će se održati 9. i 10. travnja i čelnici stranaka biračima su još jednom obećali bolju budućnost ako osvoje većinu glasova građana.

Premijer i premijerski kandidat desnog centra Silvio Berlusconi, nakon što je prije nekoliko dana obećao ukidanje općinskog poreza na stanove, u petak je obećao ukidanje i poreza na odvoz smeća ako bude ponovno izabran na još jedan petogodišnji mandat.

Premijerski kandidat Unije lijevog centra Romano Prodi obratio se mladima jer od gotovo 50 milijuna birača čak četiri milijuna će birati prvi puta. Pozvao ih je da izaberu sretniju budućnost, odnosno njegovu koaliciju koja će izmijeniti zakon o zapošljavanju, sličan onome protiv kojeg prosvjeduju mladi Francuzi, i zajamčiti im bolju budućnost.

Predizborna kampanja bila je oštra i s dosta niskih udaraca. Talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi više je puta pozivao na spuštanje tonova u predizbornoj kampanji u kojoj je, čini se, bolje živce imao Prodi, dok je Berlusconi napadao sve one koji su protiv njega, pa je čak i birače lijevog centra nazvao pogrdnim imenima. Na koncu je čak kazao da se pribojava izbornih prijevara i da bi izbore trebali nadzirati promatrači Ujedinjenih naroda.

"Prijevare? Može ih provesti samo onaj tko zapovijeda, a sve je u Berlusconijevim rukama. Upozoravanje na moguće izborne prijevare samo je želja za stvaranjem napetosti, tjeskobe. Ako se netko treba bojati prijevara onda smo to mi", izjavio je u petak Prodi u razgovoru za Radio Popolare.

Zeleni, koji su u koaliciji lijevog centra, uveli su besplatni telefonski broj na koji građani mogu prijavljivati sumnjive poteze na biralištima.

Izbori za 15. parlament talijanske republike završavaju u ponedjeljak u 15 sati i odmah će biti objavljeni rezultati izlaznih anketa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙