FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski financijaši na proljetnom zasjedanju MMF-a i Svjetske banke

WASHINGTON, 22. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski financijaši doputovalisu u petak u Washington gdje će u subotu i nedjelju sudjelovati naproljetnoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetskebanke i imati niz bilateralnih susreta s dužnosnicima tih svjetskihfinancijskih institucija.
WASHINGTON, 22. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski financijaši doputovali su u petak u Washington gdje će u subotu i nedjelju sudjelovati na proljetnoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke i imati niz bilateralnih susreta s dužnosnicima tih svjetskih financijskih institucija.

Hrvatskog ministra financija Ivana Šukera i guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog u Washingtonu ne očekuju teški razgovori nakon što je MMF nedavno u drugom pregledu stand-by aranžmana s Hrvatskom pozitivno ocijenio njegovo odvijanje i produljio ga do 15. studenog ove godine.

Ministarstvo financija je u srijedu reklo kako bi se stand-by aranžman trebao završiti u listopadu čime bi aktualna Vlada postala prva hrvatska Vlada koja je uspjela završiti stand-by aranžman s MMF-om.

Hrvatsko financijsko izaslanstvo u MMF-u očekuju susreti s Michaelom Depplerom, direktorom za Europu, Dimitrijem Demekasom, voditeljem misije za Hrvatsku, te izvršnim direktorom J. J. M. Kremersom, s kojima bi trebali razgovarati o trenutnoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj i nastavku reformi.

U Svjetskoj banci će se sastati s njezinim potpredsjednikom za Europu i središnju Aziju Shigeo Katsuom i Jan Willem van der Kaaijom, izvršnim direktorom koji zastupa Hrvatsku u Odboru izvršnih direktora. S njima će razgovarati o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj i budućoj suradnji sa Svjetskom bankom u cilju ispunjenja uvjeta za pristup Hrvatske Europskoj uniji.

Ministar Šuker će sljedećeg utorka u New Yorku posjetiti burzu NYSE kako bi razgovarao o mogućnosti uvrštenja INA-e u izlistavanje na toj burzi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙