FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarski prijevoznici nastavljaju prosvjedovati

Zadarski prijevoznici nastavljaju prosvjedovatiZADAR, 21. travnja 2006. (Hina) - Zadarski prijevoznici s devet kamionai dalje blokiraju gradilište spojne ceste između Zadra i čvorištaZadra 2 na dionici autoceste na kojoj posluje GM Kvarte iz Perušića,nezadovoljni jer ih ta lička tvrtka nije zaposlila u razvozumaterijala.
ZADAR, 21. travnja 2006. (Hina) - Zadarski prijevoznici s devet kamiona i dalje blokiraju gradilište spojne ceste između Zadra i čvorišta Zadra 2 na dionici autoceste na kojoj posluje GM Kvarte iz Perušića, nezadovoljni jer ih ta lička tvrtka nije zaposlila u razvozu materijala.

Na mjestu događaja policija osigurava prostor i sprječava moguće pridruživanje ostalih prijevoznika prosvjednicima.

Zadarski prijevoznici žele da im lička tvrtka dodijeli posao razvoza materijala, no, po njihovim riječima, vlasnik GM Kvarte zaposlio je uglavnom ličke prijevoznike.

Vlasnik tvrtke Ivan Orešković izjavio je da je, uz ostale, zaposlio i 12 prijevoznika sa zadarskog područja. Kako je rekao, zaposleni su svi zadarski prijevoznici koji su se javili na početku radova. Budući da im je trebalo još kamiona, a zadarski prijevoznici se zbog posla na drugim gradilištima nisu javili, on je zaposlio prijevoznike iz Karlovca, Zagreba Dubrovnika i Brinja te smatra nedopustivim da njih sada otpusti.

Zadarskim prijevoznicima danas je potporu dao Ceh prijevoznika Zadarske županije. Predsjednik Ceha Dragan Brzoja rekao je da podupiru zahtjeve prijevoznika jer je besmisleno da na trasi dugoj 17 kilometara radi, kako je rekao, samo nekolicina zadarskih prijevoznika.

Zamolit ćemo izvođača radova, tvrtku "Viadukt", koja je dodijelila posao GM Kvarte, da zaposli što više zadarskih prijevoznika i to bi bilo pošteno, rekao je Brzoja.

Prosvjed zadarskih prijevoznika počeo je u utorak, a kako je nezakonito organiziran, policija je prekršajno prijavila više prosvjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙