FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed zadarskih prijevoznika

zadarskih prijevoznikaZADAR, 19. travnja 2006. (Hina) - Dio zadarskih prijevoznika kamionimadanas je nastavio jučer započetu blokadu gradilišta na spojnoj cestiGaženica - Zadar 2 na autocesti između Zemunika Donjeg i Galovca,izražavajući tako nezadovoljstvo što ih koncesionar na tom gradilištu,tvrtka GM Kvarte iz Perušića, nije angažirala na odvozu materijala.
ZADAR, 19. travnja 2006. (Hina) - Dio zadarskih prijevoznika kamionima danas je nastavio jučer započetu blokadu gradilišta na spojnoj cesti Gaženica - Zadar 2 na autocesti između Zemunika Donjeg i Galovca, izražavajući tako nezadovoljstvo što ih koncesionar na tom gradilištu, tvrtka GM Kvarte iz Perušića, nije angažirala na odvozu materijala.

Kako se doznaje u PU zadarskoj, danas je devet kamiona blokiralo gradilište pa je zaposlenicima i strojevima tvrtke GM Kvarte, koji obavljaju radove na toj 17 kilometara dugoj spojnoj cesti, onemogućen ulaz i izlaz s gradilišta. Policija je u utorak prekršajno obradila sedam, a danas još dvije osobe. Podnijet će i zahtjeve za pokretanjem prekršajnog postupka protiv prosvjednika zato što nisu prijavili prosvjed i što ometaju normalan rad na gradilištu.

Službenici PU danas su na gradilištu te onemogućuju ostalim prijevoznicima da se pridruže prosvjedu. Zbog prosvjeda nisu blokirane županijske ceste .

Vlasnik tvrtke GM Kvarte iz Perušića Ivan Orešković izjavio je novinarima da je na toj dionici od rujna prošle godine angažirao 12 prijevoznika s područja Zadarske županije.

Zadarski prijevoznici pak poručuju kako je uobičajeno da se na cestovnim dionicama angažiraju lokalni prijevoznici i operativci, a da je tvrtka GM Kvarte u najvećem dijelu posao dala ličkim prijevoznicima.

O tom problemu održano je i nekoliko sastanaka u prostorijama Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Zadar, na kojima nije postignut dogovor između koncesionara i zadarskih prijevoznika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙