FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mandelson: SAD bi morao pristati na kompromis po pitanju poljoprivrede

HELSINKI, 21. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Povjerenik za trgovinuEuropske unije (EU) Peter Mandelson u petak je izjavio kako SADpreviše traži a premalo nudi u okviru dogovora oko poljoprivrednihsubvencija u globalnim pregovorima o liberalizaciji trgovine.
HELSINKI, 21. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Povjerenik za trgovinu Europske unije (EU) Peter Mandelson u petak je izjavio kako SAD previše traži a premalo nudi u okviru dogovora oko poljoprivrednih subvencija u globalnim pregovorima o liberalizaciji trgovine.

Tijekom svog posjeta Finskoj, Mandelson je također rekao da je malo vjerojatno da će se do kraj travnja postići sporazum o liberalizaciji trgovine poljoprivrednim i industrijskim proizvodima, ključnim za svjetske trgovinske pregovore iz Dohe.

"Svatko od nas mora obratiti pažnju na ono što govori, što radi i što nudi te svoju ponudu poboljšati kako bi pregovori napredovali", rekao je Mandelson za televizijsku postaju CNBC.

"S tim u vezi mišljenja sam da osobito SAD previše traži a premalo nudi, te da smo došli u fazu pregovora kada bi ta zemlja morala revidirati svoju poziciju u odnosu na poljoprivredu. Ukoliko se na to odluči, mislim da bi ostatak pregovora mogao napredovati."

On je nadalje istaknuo kako je malo vjerojatno da će se sporazumi o liberalizaciji globalne trgovine zaključiti do kraja travnja.

"Čini mi se da su nam rokovi ugroženi, da bi se možda moralo malo intenzivnije raditi kako bi se postigli željeni rezultati i to vjerojatno nešto kasnije nego je bilo predviđeno, odnosno iza travnja", kazao je Mandelson.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙